Tweede editie KLM Urban Trail Leeuwarden succesvol verlopen

images

Vandaag stond het centrum van Leeuwarden voor de tweede keer in het teken van de KLM Urban Trail Series. Duizend deelnemers stonden aan de start van een sfeervolle editie en genoten van een vernieuwd parcours dwars door de historische binnenstad van Leeuwarden. Hoogtepunten van het parcours waren de brandweerkazerne, Intratuin en WaterCampus Leeuwarden.

De sportievelingen startten in drie verschillende waves aan hun ontdekkingstocht om zo in alle comfort van de bijzondere loopervaring in het centrum te kunnen genieten. Doordat het wedstrijdelement bij de KLM Urban Trail Series ontbreekt, konden de lopers en wandelaars in alle rust genieten van al het moois dat de routes te bieden hebben.

Na de start op het Oldehoofstekerkhof werden er maar liefst 20 locaties aangedaan op het vernieuwde parcours. De route ging onder meer door het Post-Plaza Hotel & Grand Café, De Blokhuispoort en ’t Andere Museum. Nieuwe blikvangers op het parcours waren Brandweerkazerne Leeuwarden, Keramiekmuseum Princessehof, Intratuin, stadsstrand Leeuwarden, Sportcentrum De Leeuw en de WaterCampus. Naast de iconische gebouwen werden de routes van sfeer voorzien door verschillende muzikale acts, elk specialist in een ander genre.

Tijdens deze zonnige editie kregen de deelnemers weer de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 of 10 kilometer. “Samen met de locaties, de vrijwilligers en de deelnemers hebben we er een onvergetelijke editie van gemaakt met een aantrekkelijk vernieuwd parcours”, aldus Remco Bruijns, organisator van de KLM Urban Trail Leeuwarden. Net als bij alle andere steden werden de deelnemers in Leeuwarden ook ontvangen met een beloning in de vorm van een ontbijtpakket en medaille.

KLM trotse titelsponsor van de Urban Trail Series
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

De eerstvolgende KLM Urban Trails vinden plaats in Den Haag (7 juli), Den Bosch (29 september), Haarlem (10 november) en Arnhem (24 november). Alle KLM Urban Trails zijn te vinden op www.klmurbantrailseries.nl.