Derde editie KLM Urban Trail Leeuwarden een groot succes

images

Nadat vorig weekend Utrecht in het teken stond van de Urban Trail, was dit weekend Leeuwarden aan de beurt. Zondag 12 september stond het Oldehoofsterkerkhof in het teken van de derde editie van de KLM Urban Trail. Met voldoende voorzorgsmaatregelen en een ruime startstraat vertrokken ongeveer 1000 deelnemers verspreid Leeuwarden in. Mede door het weer, wat zorgde voor ideale loopomstandigheden was ook de derde editie van de KLM Urban Trail Leeuwarden een groot succes.

Afgelopen zondag was een prachtige derde editie van de KLM Urban Trail Leeuwarden. Het parcours liep dit jaar weer langs verassende en onontdekte plekken in hartje Leeuwarden. Het was weer een unieke combinatie tussen sport en cultuur. Deelnemers gingen dit jaar van start op het Oldehoofsterkerkhof en liepen door locaties als het Stadhuis en de Blokhuispoort. Onderweg konden de deelnemers genieten van gezellig entertainment.

Ondanks de corona maatregelen was deze editie een succes. In plaats van een gezellig ontbijtje op het Oldehoofsterkerkhof, kregen de deelnemers deze editie hun ontbijtpakket en welverdiende medaille mee naar huis. “We zijn blij dat we dit jaar toch een KLM Urban Trail konden organiseren in Leeuwarden. Gezien de enthousiaste deelnemers en de prettige samenwerkingen met gemeente en locaties komen we zeker terug in 2022” aldus organisator  Johan Meijer van Golazo Noord Nederland.

Kalender 2021
De KLM Urban Trail Leeuwarden was dit jaar de tweede van zeven. De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 nog georganiseerd in Groningen, Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Eindhoven. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties. Bekijk de volledige kalender op de website.

KLM Urban Trail Series
Hardlopen is leuk, gezond en is dé manier om de omgeving te verkennen. Daarom is KLM supporter van running en partner van de Urban Trail Series.