Hardlopend de historische binnenstad van Leeuwarden ontdekken

images
Hardlopers krijgen op zondag 25 september de kans om de binnenstad van Leeuwarden op een unieke manier te ontdekken tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden. De inschrijving voor dit bijzondere evenement is vandaag geopend.
Niet langs kermerkende gebouwen, maar er dwars doorheen
Anders dan bij de meeste hardloopevenementen kom je tijdens de KLM Urban Trails op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. “Dat is het gave aan dit concept. Deelnemers lopen dwars door bijzondere en iconische gebouwen en leren de stad zo op een hele andere manier kennen.” zegt Dagmar van Stiphout van organisator Golazo.
Vanaf de start op het Oldehoofsterkerkhof kunnen de deelnemers kiezen voor een ontdekkingstocht van 5 en 10 km door de binnenstad. Onderweg zullen diverse locaties hun deuren openen. Vorig jaar liepen de deelnemers onder andere door Tresoar, het Stadhuis en de Blokhuispoort. Welke locaties er dit jaar allemaal in het parcours zitten zal de organisatie in aanloop naar het evenement onthullen op de website.
Na afloop van de trail komen de deelnemers weer terug op het Oldehoofsterkerkhof waar ze een welverdiende medaille en ontbijtpakket ontvangen.
Kijk voor meer over de KLM Urban Trail Leeuwarden op www.leeuwardenurbantrail.nl.