Parcours

Deze informatie betreft editie 2021 en wordt bijgewerkt zodra nieuwe informatie voor handen is.

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km. Bij de 5 km zul je langs iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km.  Tijdens het lopen kun je op het moment zelf het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

Parcours en locaties

  • Start & finish: Oldehoofsterkerkhof
  • 16 locaties
  • 1 verzorgingspost


Het evenemententerrein bevindt zich op het Oldehoofsterkerkhof. Hier kun je vanaf 8:30 uur jouw startnummer ophalen, vragen stellen, shirt ophalen, tas achterlaten en finish je ook weer na ongeveer 5 of 10 km. Op het Oldehoofsterkerkhof ontvang je ook het ontbijtpakket inclusief je welverdiende medaille. 

Klik hier om de parcourskaart te openen. 

Hieronder vind je een overzicht van alle locaties.

Café de Kantelaar

Hou jij ervan om een gezellig drankje te doen en hierna de dansvloer op te gaan in het centrum van Leeuwarden? Dan is de Kantelaar de plek voor jou om naar toe te gaan. Samen met je vrienden kan je hier een gezellige avond hebben, maar als je alleen gaat leer je op deze plek genoeg mensen kennen om een leuke avond mee te beleven.

Tresoar

Tresoar is de dé bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Je vindt bij ons informatie over voorouders, huizen en dorpen maar ook kilometers aan boeken en archieven.

Gemeentehuis Leeuwarden

Het Leeuwarder gemeentehuis, je rijdt er voorbij, of je moet er toevallig zijn. Ook dit jaar is dit unieke gebouw weer onderdeel van de KLM Urban Trail Leeuwarden.

Stadswerf Leeuwarden

De Stadswerf is een oase in Leeuwarden op een unieke plek met geschiedenis. Hier kun je een ligplaats voor je boot vinden, maar er zijn ook vaardige handen om je vaartuig vakkundig te laten repareren.

 Foto: André Minkema

Stadsstrand Leeuwarden

Het enige plekje in Leeuwarden waar je lekker met je tenen in het zand het strandgevoel kunt ervaren. Met het zonnetje op je gezicht en een heerlijk verfrissend drankje op één van de loungesets. Wij bieden de mogelijkheid om gewoon een langs te komen voor een drankje, maar je kunt je bezoek ook combineren met stand up paddelen. We bestaan sinds 2015 en zijn het hele zomerseizoen geopend. Het stadsstrand is een gezellige en sfeervolle locatie waar je terecht kunt voor bedrijfsuitjes, trouwfeesten, verjaardagen of een evenement.

Blokhuispoort

De Blokhuispoort is een gebouwencomplex dat tot december 2007 dienst heeft gedaan als huis van bewaring in Leeuwarden. Het huidige gebouw is in de tweede helft van de negentiende eeuw gebouwd op de plaats waar al rond 1500 een gevangenis stond. Het complex is rijkseigendom en heeft na de sluiting van de gevangenis tijdelijk de functie gekregen van cultuurcentrum. Ongeveer 130 creatieve ondernemers hebben er een plaats gevonden. Oud-personeel van de voormalige gevangenis heeft de stichting 'Blokhuispoort' opgericht die het behoud wil bevorderen van Blokhuispoort als cultureel erfgoed.

Foto: Pieter Musterd

Post-Plaza Hotel & Grand Café 

 

Hartje binnenstad, meer Leeuwarden dan dit wordt het niet. Gelegen aan een van de mooiste straten van de hoofdstad van Fryslân, staat Post-Plaza. Een uniek Hotel & Grand Café, gevestigd in het oude Postkantoor van Leeuwarden. We zijn natuurlijk erg bevooroordeeld maar hier wil je echt geweest zijn.

Stadhuis Leeuwarden

Een prachtig gebouw uit 1715. Sinds de bouw wordt de stad vanuit hier bestuurd. Het carillon in de klokkentoren vrolijkt ieder half uur de stad op met een muziekstuk.

Hotel 't Anker

Het is niet het oudste hotel van Leeuwarden, maar wel het hotel waar de eigenaren al meer dan 50 jaar uit één familie stammen. Hotel Café Biljart ‘t Anker is het voordeligste adres in het centrum van Leeuwarden en wij lopen er zondag 12 september doorheen!

Rabobank Leeuwarden

Het gave gebouw van de Rabobank is dit jaar onderdeel van de route. Het pand verenigt vier gebouwen met daar bovenop een transparante koepel. Deze draagt bij aan de herkenbaarheid in de stad en ver daarbuiten. Het leuke van deze locatie is dat we door de kluis heen lopen!

Studentenvereniging Osiris

Sociëteit ‘Abydos’ is de uitvalbasis van de leden van Studentenvereniging Osiris. Hier komen alle leden bij een om even hun schoolstress te vergeten en heerlijk te socializen onder het genot van een heerlijke goudgele pretcilinder.

De Harmonie

De Harmonie viert dit jaar haar 25 jarig bestaan in het huidige, iconische pand. In 1995 is besloten om het gebouw, in samenwerking met de architect Frits van Dongen, om te toveren naar een theater met een uniek karakter. Het ontwerp van de Harmonie is gebaseerd op de wateromgeving van Friesland, zo kunt u als u goed kijkt een boot herkennen in de buitenkant van het gebouw. De Harmonie heeft drie theaterzalen en heeft twee foyers. Jaarlijks ontvangen we ruim 200.000 bezoekers.

Runpoint Leeuwarden

De (splinter)nieuwe winkel van Runpoint Leeuwarden is ook onderdeel van de KLM Urban Trail Leeuwarden. De winkel van runpoint Leeuwarden (voorheen running Center Leeuwarden) is geheel vernieuwd, maar toch met de bekende gezichten in de winkel. Met een vernieuwd concept wil Runpoint nog meer kwaliteit en service bieden. De winkel waar jij voor gaat!

Swapfiets Leeuwarden

Swapfiets Leeuwarden is in mei 2018 geopend aan de Stationsweg 12. Al bijna 2 jaar zorgen wij er voor dat onze klanten altijd een goed werkende Swapfiets hebben. In ons magazijn hebben we plek voor 300 fietsen. En hebben we altijd 2 fietsenmakers aan het werk, die in de winkel staan. Klanten kunnen tijdens een reparatie van maximaal 10 minuten genieten van een bakje koffie of thee. Of ze krijgen meteen een nieuwe fiets mee. Dit noemen wij Swappen.

Tryater

Het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland. Sinds oktober 2001 is Tryater gevestigd aan de Oostersingel 70 in het pand wat vroeger bekend stond als de Vijverschool. In 2020 bestond Tryater 55 jaar! Daarmee is het gezelschap een van de oudsten van het land. Tegenwoordig speelt Tryater overal en voor iedereen. In het Fries en in andere talen, in theaterzalen, dorpshuizen, scholen, op locatie en in ons eigen gebouw. Meer dan 500 voorstellingen per jaar, voor zo’n 50.000 kinderen, jongeren en volwassenen. Elke keer weer uniek door de combinatie van taal, locatie en repertoire. Regionaal, nationaal en internationaal.