Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich bij de Oldehoofsterkerkhof. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Hotel 't Anker

Het is niet het oudste hotel van Leeuwarden, maar wel het hotel waar de eigenaren al meer dan 50 jaar uit één familie stammen. Hotel Café Biljart ‘t Anker is het voordeligste adres in het centrum van Leeuwarden en wij lopen er zondag 12 september doorheen!

Rabobank Leeuwarden

Het gave gebouw van de Rabobank is dit jaar onderdeel van de route. Het pand verenigt vier gebouwen met daar bovenop een transparante koepel. Deze draagt bij aan de herkenbaarheid in de stad en ver daarbuiten. Het leuke van deze locatie is dat we door de kluis heen lopen!

Studentenvereniging Osiris

Sociëteit ‘Abydos’ is de uitvalbasis van de leden van Studentenvereniging Osiris. Hier komen alle leden bij een om even hun schoolstress te vergeten en heerlijk te socializen onder het genot van een heerlijke goudgele pretcilinder.

De Harmonie

De Harmonie viert dit jaar haar 25 jarig bestaan in het huidige, iconische pand. In 1995 is besloten om het gebouw, in samenwerking met de architect Frits van Dongen, om te toveren naar een theater met een uniek karakter. Het ontwerp van de Harmonie is gebaseerd op de wateromgeving van Friesland, zo kunt u als u goed kijkt een boot herkennen in de buitenkant van het gebouw. De Harmonie heeft drie theaterzalen en heeft twee foyers. Jaarlijks ontvangen we ruim 200.000 bezoekers.

runpoint Leeuwarden

De (splinter)nieuwe winkel van runpoint Leeuwarden is ook onderdeel van de KLM Urban Trail Leeuwarden. De winkel van runpoint Leeuwarden (voorheen running Center Leeuwarden) is geheel vernieuwd, maar toch met de bekende gezichten in de winkel. Met een vernieuwd concept wil runpoint nog meer kwaliteit en service bieden. De winkel waar jij voor gaat!

Swapfiets Leeuwarden

Swapfiets Leeuwarden is in mei 2018 geopend aan de Stationsweg 12. Al bijna 2 jaar zorgen wij er voor dat onze klanten altijd een goed werkende Swapfiets hebben. In ons magazijn hebben we plek voor 300 fietsen. En hebben we altijd 2 fietsenmakers aan het werk, die in de winkel staan. Klanten kunnen tijdens een reparatie van maximaal 10 minuten genieten van een bakje koffie of thee. Of ze krijgen meteen een nieuwe fiets mee. Dit noemen wij Swappen.

Tryater

Het meest veelzijdige theatergezelschap van Friesland én het oudste gezelschap van Nederland. Sinds oktober 2001 is Tryater gevestigd aan de Oostersingel 70 in het pand wat vroeger bekend stond als de Vijverschool. In 2020 bestond Tryater 55 jaar! Daarmee is het gezelschap een van de oudsten van het land. Tegenwoordig speelt Tryater overal en voor iedereen. In het Fries en in andere talen, in theaterzalen, dorpshuizen, scholen, op locatie en in ons eigen gebouw. Meer dan 500 voorstellingen per jaar, voor zo’n 50.000 kinderen, jongeren en volwassenen. Elke keer weer uniek door de combinatie van taal, locatie en repertoire. Regionaal, nationaal en internationaal.

Inschrijving KLM Urban Trail Leeuwarden geopend

De inschrijving is geopend. De derde editie vindt plaats op zondag 12 september 2021. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.