Parcours

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Je geeft je keuze voor hardlopen of wandelen en de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt of wandelt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

LOCATIES

Hieronder vind je in binnenkort een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Post-Plaza Hotel & Grand Café

Hartje binnenstad, meer Leeuwarden dan dit wordt het niet. Gelegen aan een van de mooiste straten van de hoofdstad van Fryslân, staat Post-Plaza. Een uniek Hotel & Grand Café, gevestigd in het oude Postkantoor van Leeuwarden. We zijn natuurlijk erg bevooroordeeld maar hier wil je echt geweest zijn!

Blokhuispoort

De Blokhuispoort is een gebouwencomplex dat tot december 2007 dienst heeft gedaan als huis van bewaring in Leeuwarden. Het huidige gebouw is in de tweede helft van de negentiende eeuw gebouwd op de plaats waar al rond 1500 een gevangenis stond. Het complex is rijkseigendom en heeft na de sluiting van de gevangenis tijdelijk de functie gekregen van cultuurcentrum. Ongeveer 130 creatieve ondernemers hebben er een plaats gevonden. Oud-personeel van de voormalige gevangenis heeft de stichting 'Blokhuispoort' opgericht die het behoud wil bevorderen van Blokhuispoort als cultureel erfgoed.

'T Andere Museum

’t Andere Museum beschikt over een bijzondere oldtimer collectie met reis- en rallyverhalen met de eerste elektrische auto ter wereld, de Baker Queen Victoria 1907. Daarnaast bevat het museum een treinbaan, een collectie radio’s, Meccano en een textielafdeling! De textielafdeling van het museum omvat een collectie kant en merk en stoplappen en tevens is er antiek naaigerei te bewonderen. Er zijn wisselende exposities. Bekijk hiervoor de website. Beleef ’t Andere museum waar verhalen en passie centraal staan.

Dr. Plant

De kleinste plantaardige take away van de hele wereld kun je vinden in Leeuwarden, op de Prins Hendrikbrug om precies te zijn, in het door Leeuwarders gebombadeerd tot lelijkste gebouw van de stad. Je kun hier terecht voor heerlijke veganistische soepen en burgers. Zo lekker dat je zelfs vergeet dat je geen vlees eet!   

Intratuin Leeuwarden

Je bent vast weleens bij Intratuin Leeuwarden geweest. Wandelend door het grootste tuincentrum van Noord-Nederland. Een willekeurig tuincentrum met bloemen, planten en toebehoren. Maar wist je dat het veel meer is dan dat? Wat denk je van de avontuurlijke buitenkleding, planten voor je eigen urban jungle of de barbecues en vuurhaarden voor een geweldige sfeer in je achtertuin. Het is teveel om op te noemen. En wat deze vestiging nog leuker maakt is dat je tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden een kijkje achter de schermen krijgt met een deel van de loop door het, voor het publiek, afgesloten magazijn. Super leuk toch?!